گزارش روز اول جشنواره سراسری تئاتر خیابانی تبریزیم

۷ نمایش در اولین روز از برگزاری ششمین دوره «جشنواره سراسری تئاتر خیابانی تبریزیم» به اجرا درآمد.
به گزارش ایران تئاتر، روز جمعه، در حضور پرشور مردم تبریز، علاقهمندان به نمایش خیابانی و حضور هنرمندان شرکتکننده، ششمین جشنواره سراسری تئاتر خیابانی تبریزیم شروع به کار کرد.
جشنواره تئاتر تبریزیم، یکی از معدود جشنوارههای سراسری تئاتر است که آذربایجانشرقی و تبریز در گونه خیابانی میزبان هنرمندان سراسر کشور است. این جشنواره که توسط سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تبریز در پنج دوره برگزارشده بود، با وقفهای چندساله مواجه شده بود. وقفهای که شیوع پاندمی آن را طولانیتر کرد.
امسال اما صحبت برگزاری مجدد جشنواره سراسری تئاتر تبریزیم انگیزه و امید مدفون خیابانی کاران آذربایجان را دوباره زنده کرد.
مراسم افتتاحیه به اذعان همگان باشکوه و حضور درخوری برگزار شد و نشان داد علاقه مردمان تبریز، این کهنشهر مبدع تئاتر در ایران به نمایش اتفاقی نیست.
در روز اول جشنواره تبریزیم، «کودک کار» نوشته بهناز قرطاسی و کارگردانی امیر مهروند از تبریز، اولین اثری بود که اجرا شد. مهروند در این نمایش به موضوع کودکان کار و رؤیاهای آنها پرداخت کرده بود.
«شهر خوبان» عنوان نمایش بعدی بود که توسط بهنام کاوه، کارگردان فعال آبادانی به اجرای عموم درآمد. آبادان در جنگ و بعد از جنگ، مشکلات مردمان ساکن در نوار مرزی کشور، دغدغه بهنام کاوه بود برای تولید این اثر نمایشی.
«مردان آهنین» به نویسندگی فاطمه پاشازاده و کارگردانی مسعود کردی، سومین نمایش خیابانی روز اول جشنواره تئاتر خیابانی تبریزیم بود.
بهاینترتیب اجرای نمایشها در نوبت صبح پایان یافت و گروهها برای صرف نهار و استراحت عازم هتل آزادی تبریز شدند.
اما در نوبت بعدازظهر «نیشتر» به نویسندگی مهدی صالحیار و کارگردانی مهدی خالقی با استفاده از شخصیتهای نوستالژیک کتابهای درسی به بحران آب به این معضل و بحران پرداخت کرده بود. نمایشی که قصد آگاهی جامعه از بحران کمآبی و حتی بیآبی آینده را داشت.
نمایش «نمکی» از تبریز هم با نگاهی به معضل آلایندگیهای صوتی که هرروز با آن سروکار داریم، توسط جلیل یوسفی نوشته و وحید صابر آن را کارگردانی کرده بود اجرا شد.
«آهویی با روپوش قرمز» به نویسندگی اصغر خلیلی و کارگردانی مجتبی خلیلی نمایش بعدی بود که علاقهمندان به نمایش و حاضران در مجموعه تاریخی ائلگلی در آن میزبان این گروه اصفهانی بودند. اشاره به مشکلات محیطزیست با زاویه دید یک آهو، توانست به برخی مشکلاتی که حیوانات و درختان را در معرض انقراض قرار میدهد بپردازد.
آخرین نوبت اجرا در روز اول اختصاص به نمایش «ماندالا» داشت. آرزو بهرامی نویسنده این کار بود و مهدی روزبهانی و فرشته جعفری بهصورت مشترک کارگردانی این نمایش را بر عهده داشتند. «ماندالا» از استان زنجان در این دوره از جشنواره شرکت کرده بود.
ششمین دوره «جشنواره سراسری تئاتر خیابانی تبریزیم» از ۵ الی ۷ آبان ۱۴۰۲ توسط سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز و با دبیری رامین راستی در پارک بزرگ ائلگلی تبریز در حال برگزاری است